Vrijeschool de Lindeboom is een fijne basisschool aan de korte verspronckweg in Haarlem

Basisschool de Lindeboom is de 5e vrije school van Haarlem

Steken tellen is
ook rekenen.

Gepubliceerd op: 07-03-2024Nieuw

Nieuwsbrief maart 2024

Agenda

Vrijdag 22 maartPalmpasen
Donderdag 28 maartPaasfeest
Vrijdag 29 maart t/m maandag 1 aprilPaasvakantie
Zaterdag 20 aprilLentemarkt
Zaterdag 27 april t/m zondag 12 meiMeivakantie (incl. Hemelvaart)
Vrijdag 17 meiPinksterfeest
Zaterdag 18 t/m maandag 20 meiPinksteren

In deze nieuwsbrief

  • Van de directie
  • Kijkje in de klas
  • Broertjes/zusjes aanmelden
  • Oproep: klaar-overs gezocht
  • Vakantierooster en studiedagen 2023-2024
  • Ingezonden berichten


Lieve ouders,

De lente is onderweg! Zij het met horten en stoten. De lente is een seizoen waarvan de energie ons voorwaarts wil nemen. We worden uitgedaagd de lente ook in onszelf toe te laten. Met frisheid, levendigheid en nieuwe ruimte.


Op ons schoolplein is dit dankzij een groep betrokken ouders heel zichtbaar. Het plein en de perken staan er prachtig verzorgd bij. Op het kleuterplein zijn nieuwe boomstammen geplaats, er is nieuw schors gestort en een prachtig nieuw speelhuisje geplaatst. Ook de waterpomp heeft een flinke onderhoudsbeurt gehad. Kortom het plein is klaar voor urenlang speelplezier.


Om het plein van de onderbouw een verdere metamorfose te kunnen geven, is er een budget van €10.000 euro vrijgemaakt. De tuingroep heeft hiervoor een prachtig concept ontwerp gemaakt. Dit is besproken in het lerarenteam en aankomende donderdag vergader ik met de Leerlingenraad (klas 4 t/m 6) om ook de input van de leerlingen mee te nemen.


De Leerlingenraad bruist van de ideeën en wil graag activiteiten organiseren om extra geld op te halen voor een nog mooier plein. Daar horen jullie vast nog meer over. We weten nog niet wanneer maar wel dat we een nieuw schoolgebouw krijgen in de nieuw te bouwen wijk op ons terrein. Bij de aanschaf van een nieuw speeltoestel houden we er rekening mee, dat deze meeverhuist kan worden zodat de kinderen er nog lang plezier van hebben.


En tenslotte nodig ik jullie, mede namens het team, van harte uit om aanstaande zaterdag 20 april van 10.30 uur tot 14.00 uur, samen met ons de lente te komen vieren op ons eigen Lindefest. We hebben een prachtig gevulde markt met allerhande kramen en activiteiten voor volwassenen en kinderen. Een mooie kans om familie en vrienden een kijkje te laten nemen in onze school of andere ouders te ontmoeten met een hapje en een drankje in het heerlijke restaurant.


Ik kijk ernaar uit jullie zaterdag te zien!


Sara de la Parra

Directrice VS de Lindeboom


Broertjes/zusjes aanmelden


Heeft jouw schoolgaande kind een broertje of zusje geboren tussen 1 januari en 31 april 2021? Uiterlijk 23 mei 2024 moeten wij het gemeentelijk aanmeldformulier hebben ontvangen. Dit lijkt nog ver weg, maar wij vinden het fijn om al zo snel mogelijk te weten hoeveel broertjes en zusjes we kunnen verwachten. Doorgeven kan per mail via info@vsdelindeboom.nl. Alvast bedankt!


Geen formulier ontvangen omdat jullie buiten de gemeente Haarlem wonen? Download het dan via www.naarschoolinhaarlem.nl.

Oproep: klaar-overs gezocht


Helaas heeft onze laatste oproep voor nieuwe klaar-overs nog geen nieuwe aanmeldingen opgeleverd, maar we hebben jullie hard nodig! We zoeken ouders die van 8.10 tot 8.30 uur beschikbaar zijn. Hoe meer ouders meedoen, hoe minder vaak je aan de beurt bent. Heb je zin en tijd om onze kinderen veilig naar school te laten gaan, meld je dan bij Ella op de administratie of via info@vsdelindeboom.nl. Je inzet wordt enorm gewaardeerd!


Kijkje in de klas 2


Tijdens de taalperiode over het leven van Francesco van Assisi, luisterden de kinderen naar het levensverhaal van deze vrolijke heilige, die zo veel van dieren hield. Zij hielden o zo ijverig het verhaal bij in hun periodeschriften, voorzien van de mooiste tekeningen. Daarna volgde de toneelperiode. Na weken van het klassikaal lezen van de toneelteksten, het oefenen van scenes in kleine groepjes, liedjes zingen en het repeteren van het toneelstuk was het eindelijk zover. Gisteren en vandaag trad klas 2 op. En wat hadden ze er een zin in! Ze waren er echt klaar voor.


Ondertussen kregen we ook nog onverwachts bezoek van Klas 2 van Vrije school Kleverpark. In het kader van hun taalperiode kreeg iedere leerling een eigen brief. Sommige kinderen kenden elkaar al en sommige waren totale vreemden. Toen de zusterklas weer was vertrokken werden er meteen vol enthousiasme brieven teruggeschreven. Deze zullen we persoonlijk langs gaan brengen. Een mooie kans om meteen een kijkje te nemen in een andere klas 2. Welke overeenkomsten zullen we zien en welke verschillen?


Na dagen en weken van regen kondigde de voorbode van de lente zich gisteren aan met een zonnige middag. Met juf Leontien erbij trokken we erop uit voor een fijne wandeling naar het park. Het werd een heerlijke middag in de (winter)zon. De klas liep keurig in tweetallen. In 1600 stappen kwamen we uit in het park. Er werd gezellig gepicknickt, nog even lekker gespeeld, van de heuvel afgerold en toen weer in 1600 stappen moe, maar voldaan terug naar school.


Groetjes,

Elma

Zaterdag 20 april Lindefest bij Vrije School de Lindeboom


Vakantierooster en studiedagen 2023-2024


Vakanties

Paasvakantie:  vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april 2024

Meivakantie:  zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei 2024 (Hemelvaart valt in de meivakantie!)

Pinksteren:  zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei 2024

Zomervakantie:  zaterdag 20 juli t/m zondag 1 september 2024

Studiedagen

Vrijdag 28 juni 2024

Maandag 1 juli 2024


Ingezonden berichten

Snelkoppelingen:

Aanvraagformulier verlof

Het digitale prikbord

Belangrijke schooldata