Vrijeschool de Lindeboom is een fijne basisschool aan de korte verspronckweg in Haarlem

Basisschool de Lindeboom is de 5e vrije school van Haarlem

Steken tellen is
ook rekenen.

Gepubliceerd op: 16-05-2024Nieuw

Nieuwsbrief mei 2024

Agenda

Vrijdag 17 meiPinksterfeest, les tot 13.00
Zaterdag 18 mei t/m maandag 20 meiPinksteren
Donderdag 13 juniKoffieochtend 8.30 tot 9.30 uur
Vrijdag 21 juniSint Jan, les tot 13.00 uur,
viering van 16.30 tot 19.00 uur
Woensdag 26 juniSportdag klas 1 t/m 6 van 8.45-12.30
Vrijdag 28 juniStudiedag, geen les
Maandag 1 juliStudiedag, geen les
Donderdag 18 juliLaatste schooldag kleuters
Vrijdag 19 juliLaatste schooldag onderbouw,
les tot 11.00 uur
Zaterdag 20 juli t/m zondag 1 septemberZomervakantie

In deze nieuwsbrief

  • Van de directie
  • Auto's en parkeren op het terrein
  • Terugblik Lindefest
  • Bericht van de leerlingenraad
  • Informatie Pinsterfeest
  • Broertje/zusje aanmelden
  • Rectificatie
  • Vakantierooster en studiedagen 2023-2024
  • Snelkoppelingen


De meivakantie staat voor de deur. Tijd om te ontspannen en weer op te laden. Om daarna met hernieuwde energie de boog met elkaar te spannen tot de zomervakantie.

Nu we het besluit hebben genomen om de overstap te maken naar het gelijke tijden rooster, zullen we als team samen met Vrije School Kleverpark onze kennis en ervaring bundelen om de overstap in goede banen te leiden. Ook kunnen we aan slag met de formatie voor volgend schooljaar. Ik begrijp dat veel ouders en kinderen hier nieuwsgierig naar zijn. We hopen uiterlijk begin juni hierover te communiceren en waar mogelijk eerder. Vanaf nu zullen we jullie via de nieuwbrief op de hoogte houden van de stappen die we zetten in de overstap naar het gelijke tijden rooster


Sara de la Parra

Directrice VS de Lindeboom


Auto's en parkeren op het terrein

Waarschijnlijk is het jullie ook al opgevallen. Het is erg druk qua verkeer op het parkeerterrein voor de school tijdens breng- en haalmomenten. Dit leidt helaas tot onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituaties voor onze leerlingen. Om ernstige ongelukken te voorkomen, verzoeken wij jullie om echt zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te komen. En mocht het een keer noodzakelijk zijn de auto wel te nemen, vertrek dan op tijd en rijdt alleen stapvoets. Tevens zullen wij Smile Sport vragen hun leden hierop te attenderen. Het thema verkeersveiligheid staat ook hoog op de agenda van onze Leerlingenraad. We zullen tot aan de zomervakantie gezamenlijk een aantal acties verzinnen om automobilisten op het terrein te helpen herinneren dat alle kinderen graag veilig naar school toe willen komen. Verder hebben wij contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland. Hierover na de meivakantie meer.

Terugblik Lindefest

Hoi allemaal,

Zaterdag 20 april vierden we met elkaar de lente tijdens ons Lindefest.

Wat was het een stralende en feestelijke dag!

Er is vlijtig gezaagd, geschminkt en geknutseld. Het magische sprookjesbos en de mooie vertellingen brachten ons naar andere werelden. Er zijn heerlijke broodjes gebakken boven het vuur en ijs gegeten uit de bus. De live muziek zorgde voor een gezellige sfeer binnen en ook de schoolband heeft fantastisch geklonken.

De prachtige kramen maakten het tot een fijne markt om over te struinen.

Dit alles onder het genot van alle lekkere hapjes uit het restaurant van klas 6.

Heel veel dank aan alle hulpouders en leerkrachten die zich vol hebben ingezet bij het op/ en afbouwen en het begeleiden van alle leuke activiteiten die er te beleven waren.

Zonder jullie was het niet mogelijk geweest!

Hierbij wat foto´s voor een sfeerimpressie van de dag.


Hopelijk zien we jullie weer bij de volgende editie van het Lindefest!

Bericht van de leerlingenraad

Informatiebrief Pinksterfeest

Beste ouders,

Op vrijdag 17 mei vieren wij met de hele school het Pinksterfeest. De aarde tooit zich als een bruid, de bomen en struiken staan in volle bloei. Insecten vliegen af en aan en bevruchten de bloesems opdat er nieuwe vruchten en daarmee nieuwe zaden voor de toekomst worden gevormd.

Op deze dag zullen wij allen in het wit (of licht) gekleed naar school komen. Wij zullen met onze bloemenkransen van crêpepapier in een optocht naar buiten gaan, naar de meiboom die op het achterplein staat. Iedere onderbouwklas zal aldaar een lintendans rondom de meiboom doen.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. We starten om 12:10 uur. Het zal helemaal een feestelijk geheel worden als ook het kijkpubliek (ouders, broertjes en zusjes) in het wit of licht gekleed komt. Na de dansen zullen wij nog afsluiten in de klas. Om 13:00 uur zijn alle kinderen uit. Voor de onderbouw-kinderen die niet naar huis kunnen om 13:00 uur is er opvang geregeld. Graag horen we voor donderdag 16 mei voor welke kinderen dat geldt.

Tijdens de dansen wordt er muziek gespeeld door onze fijne muziekouders. De liedjes die zij spelen kunnen jullie vinden via onderstaande link. Als jullie allen meezingen zou dat geweldig zijn.


https://drive.google.com/file/d/1I8vXuTYazwTAQs1uU2OX-gBrBWxcM3fr/view?usp=share_link

Camera’s en telefoons graag niet gebruiken. Wij vragen een ouder om foto’s van het geheel te maken, die krijgen jullie toegestuurd.

Wij hopen jullie allen te zien.

Hartelijke groet,

namens het team van De Lindeboom

Broertjes/zusjes aanmelden

Heeft jouw schoolgaande kind een broertje of zusje geboren tussen 1 januari en 31 april 2021? Uiterlijk 23 mei 2024 moeten wij het gemeentelijk aanmeldformulier hebben ontvangen. Broertjes en zusjes krijgen voorrang, maar toch is het belangrijk om het formulier op tijd in te leveren. Wij vinden het namelijk fijn om al zo snel mogelijk te weten hoeveel broertjes en zusjes we kunnen verwachten. Je kunt het formulier mailen naar info@vsdelindeboom.nl of inleveren op de administratie.


Geen formulier ontvangen omdat jullie buiten de gemeente Haarlem wonen? Download het dan via www.naarschoolinhaarlem.nl.


Rectificatie

In de nieuwsbrief van april stond de sportdag van 5 juni nog in de agenda, deze is echter verplaatst naar 26 juni. 26 juni is dus de enige juiste datum voor de sportdag.

Vakantierooster en studiedagen 2023-2024


Vakanties

Meivakantie:  zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei 2024 (Hemelvaart valt in de meivakantie!)

Pinksteren:  zaterdag 18 mei t/m maandag 20 mei 2024

Zomervakantie:  zaterdag 20 juli t/m zondag 1 september 2024

Studiedagen

Vrijdag 28 juni 2024

Maandag 1 juli 2024


Snelkoppelingen:

aanvraagformulier verlof

het digitale prikbord

belangrijke schooldata